Kontakt och samarbete

Välkommen till min parfymsida. Jag som driver sidan kallar mig för Lady P som står för parfymeri.

Vill du nå mig kan du maila mig på info@tryggakopet.se

Historien om hur parfymer kom till Sverige kan spåras tillbaka till antiken när parfymer och dofter användes både för personlig hygien och för ceremoniella ändamål.

Under medeltiden och renässansen började dofter bli mer populära i Europa och användes ofta av kungligheter och aristokrater för att maskera dålig lukt och för att signalera status och rikedom.

Under 1700- och 1800-talen blev parfymer alltmer tillgängliga för allmänheten när doftande vatten och parfymer började säljas i specialiserade butiker och apotek. I Sverige blev dofter och parfymer populära bland både kungligheter och den växande medelklassen.

Den moderna parfymindustrin i Sverige började ta form under 1900-talet, när svenska företag började producera och marknadsföra sina egna parfymer. Idag är Sverige en del av den globala parfymmarknaden och parfymer från hela världen säljs och används i landet. Sverige har även egna framstående parfymdesigners och företag som skapar och säljer parfymer både nationellt och internationellt.