För bilhandlare

 

Vi som format avtalen vet om och förstår att även ni som handlare kan bli utsatta för oärliga människor som säljer sin bil till er, eller när ni byter in kundens bil. Affären brukar gå relativt snabbt och du går på magkänslan, kunden verkar ärlig och vettig och bilen verkar vara i hyfsat skick. Du går igenom bilen, sedan lägger du ut den till försäljning. Det går några dagar och bilen är såld. Den som köpte bilen upptäcker ett allvarligt problem med bilen som till exempel att den slukar olja p.g.a. ett motorfel som du inte upptäckte eller borde ha upptäckt, däremot visste den som bytte in den hos dig mycket väl att en stor reparation krävdes och därför hade denne bråttom med att sälja bilen. I den uppkomna situationen har du en arg kund med en trasig bil som anser att du lurat denne, detta trots att du faktiskt inte kände till detta problem. Du blir skyldig att återta bilen eller reparera den, allt detta hade kunnat undvikits om du låtit den som bytte in sin bil hos dig underteckna våra avtal. Alltså erbjuder vi dig som handlare att använda dig av våra tjänster och avtal, även när du köper in/byter in dina bilar detta för att vi/du ska enklare kunna kräva ersättning av den som medvetet sålt en trasig bil till dig. Det är avgiftsfritt för dig som handlare att använda dig av våra tjänster och avtal när du köper in/byter in bilar, dock utgår ingen garanti på bilen i detta led, detta gör vi för att lättare kunna hjälpa den som i sin tur köper bilen av dig och upptäcker fel som fanns redan när du köpte den.

 

För att kunna nyttja våra tjänster som handlare måste du ha undertecknat vårt avsiktsavtal, och betala en årsavgift. Avtalet finner du under fliken (avsiktsavtal).

Här nedan ser du några exempel på fördelarna med att förmedla dina fordon genom oss.

 

  • Vi ger din kund en bonus som garanti i 6 månader mot plötsliga fel på motor och växellåda.
  • Vi tar emot telefonsamtalen/mejl och dokumenterar kundens klagomål och krav, vi administrerar, dokumenterar och bearbetar det.
  • Du behöver inte spilla tid att förklara vad som gäller, vi som format avtalen kan bäst svara på de frågorna.
  • Du kan enkelt hänvisa till oss och på ett smidigt sätt ge dem vårt telefonnummer när de står hos dig medan du försöker fokusera på din nya kund.
  • Du sparar pengar
  • Du kan skylta i din bilhall att vissa av dina bilar säljes med garanti i 6 månader, och även när du annonserar på nätet.
  • Om kraven är uppfyllda kan du även lägga till vår populära utökade garanti som täcker i princip hela bilen.